Projektas: \”Mąstyk, kaip mąstai\”

Ar niekada neteko susimąstyti, ko dar nežinai, ką norėtum sužinoti ar ką galbūt derėtų žinoti? Tai vat apie tai mes ir norim su tavim pakalbėti!

2020 m. priešrinkiminių Seimo debatų metu kai kurie politikai atskleidė neigiamas nuostatas socialiai pažeidžiamų grupių atžvilgiu, skatino diskriminaciją LGBT+ bendruomenės atžvilgiu. Ir mes tai matėme, stebėjome. O gal ir tu komentavai, o gal neturėjai savo nuomonės? Visuomenės netoleranciją atskleidė ir 2021 m. kovo mėnesį viešojoje erdvėje suaktyvėjusios diskusijos apie Stambulo konvenciją, kurios atskleidė didelį visuomenės susiskaldymą ir stiprias diskriminacines apraiškas. Šiuo klausimu greičiausiai tikrai turėjai nuomonę… Šios dienos aktualijose sunkiai įsivaizduojama 2024 m. planuojama įgyvendinti įtraukiojo ugdymo reformos sėkmė, kuria bus siekiama visiems specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams sudaryti tinkamas sąlygas mokytis visose šalies mokyklose. Šiandien Lietuvos mokyklose vis dar stebime stereotipais grįsto mąstymo apraiškas psichikos sutrikimų ar fizinę negalią turinčių asmenų atžvilgiu, LGBTQ+ bei migrantų (tame tarpe ir grįžtančių Lietuvių) atžvilgiu. Jeigu esi mokinys ar mokytojas, mes bandysime atkreipti tavo nuomonę!

Projektu siekiame – stiprinti mažesniųjų Lietuvos savivaldybių mokyklų pilietinę bendruomenę, ugdant gebėjimą nesivadovauti neigiamomis išankstinėmis nuostatomis, kuriant įtraukiąją bendruomenę ir sudarant palankias sąlygas pažeidžiamų grupių integracijai bei oriam gyvenimui. 

Užduotys, kurias keliame sau: 

  1. Atstovauti pažeidžiamas visuomenės grupes ir ugdyti pilietinę visuomenę  

             1.1. Sukurti 8 video filmukus, supažindinančius su pažeidžiamų grupių atstovais ir atskleidžiančius jų galimybes 

             1.2. Parengti vaizdo įrašų pristatymo ir edukacinių užsiėmimų metodiką 

             1.3. Palaikyti komunikaciją su mažesniųjų bendruomenių mokyklų pavaduotojais neformaliajam ugdymui 

  1. Kurti įtraukias mokyklų bendruomenes 

            2.1. Organizuoti mokyklos bendruomenių konkursą 

            2.2. Organizuoti “Gyvosios bibliotekos” renginį. 

Projektaą finansuoja Aktyvių piliečių fondas. Jį įgyvendinsime nuo 2021 metų liepos iki gruodžio mėnesio. Sek naujienas mūsų Fcebook ir Instagram paskyrose ir įsitrauk!

 

Visi skirtingi visi lygūs komanda 🙂

 

Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis