Projekto „Ieškom atsakymų: drauge“ metu – „iškepti“ podcaster’iai ir draugystės

„Ar turėtume atrodyti taip, lyg mėgautumėmės savimi?“, – yra pasakiusi karalienė Elizabeth II G-7 lyderių susitikimo Kornvalyje metu. Panašiai jautėsi ir taip pat linksmai juokavo ir mūsų tarptautinių jaunimo mainų – projekto „Ieškom atsakymų: drauge“ dalyviai.

 

Šis projektas prasidėjo balandžio mėnesį ir nuo pat balandžio mes aktyviai kūrėme programą, ieškojome kompetentingų mokytojų, dalyvių tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Mokymai vyko anglų kalba Vilniuje rugpjūčio 16 – 20 d.

 

Pirmosiomis dienomis dalyviai susidūrė su teorija, o jau nuo savaitės vidurio prasidėjo praktiniai užsiėmimai. Jaunuoliai patys kūrė epizodų scenarijus, temas, ieškojo pašnekovų ir ne tik sėdėjo prieš kameros objektyvą kalbindami pašnekovus, bet dirbo ir už jos. Juk reikia įsisavinti ir technikos subtilybes. Su Gyvosios bibliotekos tinklalaide „Ieškau atsakymų”  dirbantis Mohammed Alamiry – profesionalas dirbantis su garso ir vaizdo technika, ne tik vedė teorinius seminarus apie įrangą ir tinklalaidžių filmavimo ypatumus, bet ir mokino dalyvius praktiškai naudoti įrangą savo poreikiams ir geriausiems rezultatams išgauti.

„Internete pilna įvairių tinklalaidžių, vienos išsiskiria savo turiniu, kitos – techninėmis subtilybėmis, o dar kitos – podcast’erių gabumais. Ir tikrai per daug tų tinklalaidžių, kurios nepasižymi niekuo. Mes kuriame socialines tinklalaides, todėl mums ypatingai svarbu perteikti jose viską ir išnaudoti visas galimybes, nes kad galėtume šviesti visuomenę ir daryti skirtumą, mes turime pritraukti auditoriją, todėl mums stengtis reikia dar labiau”, – komentuoja Mohammed. Tuo pačiu jis džiaugiasi, kad ši projekto grupė yra motyvuota ir atsidavusi visu šimtu procentu.

 

\"\"

Mokymų akimirka. Epizodo įrašymas.

 

Mokymų metu jaunuoliai dirbo komandomis, tai padėjo kurti ir glaudesnius kultūrinius ryšius. Mokymasis ne tik iš lektorių, bet ir iš vienas kito, kultūrinių, socialinių dalykų, tai dar vienas projekto metu pasiektas tikslas. Iš Lenkijos atvykę jaunuoliai vakarus po mokymų leisdavo drauge Vilniaus gatvėse ir apylinkėse, mokėsi Lietuvos istorijos bei kultūros ir žinoma, lygino su savąja. Sukurti tarptautiniai ryšiai ir kas žino, galbūt tai taps ir ateities projektais?

 

Visi dalyvių kurti epizodai bus talpinami „Gyvosios bibliotekos“ Youtube kanale bei projekto partnerių socialiniuose tinkluose.

 

Projekto partneriai iš Lenkijos – Mobile Adventure Spolka Z Organiczona Odpowiedzialnoscia.

Projektas finansuojamas Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondo lėšomis.