Ir naktis ir diena – be ksenofobijos

Šių metų birželio 18 dieną visų laukia aktyvi, bemiegė kultūros naktis, Vilniaus senamiestį paversianti į knibždėte knibždantį renginių skruzdėlyną, kur kiekvienas ras sau vietą pagal pomėgį ir poreikį.

Būtent šią naktį Nacionalinis socialinės integracijos institutas kviečia praplėsti savo akiratį ir geriau pažinti įvairių kultūrų ir visuomenės grupių atstovus, suteikdamas puikią progą itin malonioje ir draugiškoje Vero Cafe kavinės aplinkoje, Vilniaus gatvėje, sudalyvauti „Gyvojoje Bibliotekoje“. Kiekvienas skaniai gurkšnodamas aromatingą kavą turės galimybę paskaityti „Gyvąją knygą“, t.y. skirti 15 minučių pokalbiui su žmogumi, patiriančiu atskirtį ar diskriminaciją, sužinoti daugiau ir išgirsti atsakymus į rūpimus klausimas.

Šalia „Gyvosios bibliotekos“ įsikūrs ir „Marškinėlių fabrikas“. Tai kūrybinės dirbtuvės, kurių metu praeiviai galės patys pasigaminti trafaretą su skambia fraze ar išsirinkti iš jau esamų ir „užsidėti“ ant savo atsineštų mėgstamų marškinėlių, džemperio, kelnių ar medžiaginės rankinės. „Viskas bus gerai, jei būsi savimi“, „Viena rasė – žmonių rasė“, „Taip atrodo feministė“ – šios ir kitos frazės ne tik paįvairins rūbus, bet ir palaikyti požiūrį, kad visi žmonės yra lygūs.

Itin džiugi žinia – pirmiesiems 80 kūrybinių dirbtuvių lankytojų bus padovanoti medžiaginiai maišeliai su “Visi skirtingi – visi lygūs” logotipu.

“Gyvoji biblioteka” ir “Marškinėlių fabrikas” veiks nuo 23.00 iki 02.00 val.

Įgyvendinamas socialinis projektas yra tarptautinės kampanijos prieš rasizmą ir ksenofobiją „Visi skirtingi – visi lygus“ dalis. Kampanija „Visi skirtingi – visi lygūs“ buvo sukurta įgyvendinant projektą „Keliaujanti socialinė virtuvė“. Kampanijos metu jau surengta „Gatvės muzikos diena be ksenofobijos“ bei renginių ciklas, skirtas paskatinti romų integraciją visuomenėje.

Plačiau apie Gyvąją biblioteką: www.gyvojibiblioteka.lt