Kviečiame į Mokymus Mokymų vadovams (ToT) „Vouch for Human Rights“

Nacionalinis socialinės integracijos institutas rugpjūčio 1 – 8 dienomis rengia mokymus mokymų vadovams, siekiantiems gilinti savo kompetencijas žmogaus teisių ugdymo srityje. 7 dienų mokymų programa sudaryta taip, kad užtikrintų dalyvių iš 8 šalių (Ukrainos, Gruzijos, Rusijos, Armėnijos, Rumunijos, Graikijos, Slovėnijos ir Lietuvos) patirčių mainus ir mokymąsi. Mokymų  metu daug dėmesio bus skiriama bendram suvokimui apie žmogaus teises, jų universalumų ir žmogaus teisių ugdymą didinti, konkrečioms situacijoms, vietų realijoms ir tam tikroms mažumų (tautinių, etninių, seksualinių) grupėms kylantiems iššūkiams nagrinėti. Remdamiesi pavyzdžiais, kitų šalių ar organizacijų praktikomis, mokymų vadovai kurs, plėtos ir adaptuos naujus instrumentus, metodikas žmogaus teisių ugdymui. Mokymų metu dalis programos bus skiriama žmogaus teisių aktyvistų ir mokymų vadovų ne tik vertybinėms, bet ir asmeninėms kompetencijoms ugdyti, dalyviai taip pat bus supažindinti su bendraamžių švietimo principais ir įrankiais tęstinumui užtikrinti.

Į mokymus kviečiami dalyviai, turintys patirties vedant mokymus, paremtus neformalaus ugdymo metodais ir besidomintys žmogaus teisėmis bei jų ugdymu.

Dalyvių amžius – nuo 18 m. 

Apgyvendinimo, maitinimo ir programos išlaidas dengia Nacionalinis socialinės integracijos institutas. Kelionių išlaidų padengimas nuo namų iki mokymų kursų vietos yra dalyvio atsakomybė.

Mokymai rengiami bendradarbiaujant su tarptautinės organizacijos UNITED for Intercultural Action (http://www.unitedagainstracism.org/) mokymų vadovais.

Daugiau informacijos ir anketą rasite čia

Registracijos terminas – liepos 21 d. 
—-
Projektą remia ES programa „Veiklus jaunimas“ 

\"\"

 

 

—-
Nacionalinis socialinės integracijos institutas jau keli metai veikia žmogaus teisių ir socialinės integracijos srityje. 
Organizaciją įkūrė ir joje dirba Europos Tarybos kampaniją \”Visi skirtingi – visi lygūs\” 2006 – 2007 m. įgyvendinę žmonės, kurie sukauptą patirtį taiko įgyvendindami tęstines NSII programas. 
\”Visi skirtingi – visi lygūs\” programa orientuota į įvairovės skatinimą, supratimo apie žmogaus teises didinimą ir jaunimo lyderių ugdymą bei įgalinimą. Programos tikslų NSII siekia skleisdama informaciją (straipsniai, dalomoji medžiaga, per graffiti skleidžiamos žinutės visuomenei) bei organizuodama įvairius ugdomuosius renginius: mokymus, seminarus, kūrybines dirbtuves (Socialinės virtuvės, Travelling Social Cuisine ir pan.). Didžiausią dalį tikslinės auditorijos programa pasiekia per bendraamžių švietimą – atraminę programos veiklą. Bendraamžių švietimas – tęstinis jaunimo lyderių ugdymo ir konsultavimo procesas, įgalinant juos vesti užsiėmimus savo bendraamžiams žmogaus teisių temomis.