„Kepam“ podcast’erius – įgyvendindami projektą „Ieškom atsakymų: drauge”

Kas gali būti geriau už tarptautinius mokymus, gal nebent mokymai, kaip tapti geru podcast’eriu, orientuotu į socialines temas. Tai tikrai sunkiau nei atrodo! Mes tikrai tai jau žinome, kadangi mūsų socialiniam podcast’ui „Ieškau atsakymų“ jau vieneri. Niekada neatmetame galimybės išmokti ko nors naujo. O su draugais tai daryti smagiau, todėl kviečiame ne tik 5 lietuvius, bet ir 5 jaunuolius iš Lenkijos rugpjūčio mėnesį atvykti į Lietuvą ir taip praturtinti savo vasarą  – sudalyvaujant projekte „Ieškom atsakymų: drauge“.

Tai, ką mes siūlom, nėra tik sausa teorija, bet ir daug praktikos. Pasimokę valdyti įrangą, kitaip sakant techninius niuansus, persikelsime į vietą, kur filmuosime tinklalaides patys. Temos atrinktos taip, kad ne tik aprėptų socialinę tematiką, bet ir skatintų lietuvių ir lenkų tarpusavio bendravimą/bendradarbiavimą, pasidalinimą kultūros ypatumais, bei skatintų toleranciją vienas kitam – juk kaimynus turi pažinti, ir šiuo atveju pažindinsimės ne tik žodžiais, bet ir darbais – kurdami savo tinklalaides anglų kalba. Gal dėl to galima sakyti, kad ne tik mokysimės techninių dalykų, bet ir tobulinsime anglų kalbą? „Aš tai tikrai taip“, – su šypsena, bet pusiau juokais sako mokymams jau užsiregistravusi dalyvė iš Lietuvos.

Kadangi vienas iš tikslų mokytis kurti socialinius podcastus, į projektą bus įtraukti socialinę atskirtį patiriantys asmenys, o visi kartu nufilmuoti epizodai bus talpinami „Gyvosios bibliotekos“ Youtube kanale bei projekto partnerių socialiniuose tinkluose.

Projektas jau prasidėjo balandžio mėnesį. Nuo pat balandžio mėnesio aktyviai kuriame programą, ieškome kompetentingų mokytojų, ieškome dalyvių tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Mokymus planuojame rugpjūčio 16 – 20 d., kurioje tikrai intensyviai dirbsime besimokindami ir kurdami – planuose numatyta sukurti net 6 epizodus, supažindinančius visuomenę su socialinius iššūkius patiriančių žmonių kasdienybe. Kas žino, gal epizodų bus ir daugiau? Projekto pabaiga – spalio 31 d.

Dar galite jungtis ir jūs – jeigu jums 18-29 m., domitės podcastų kūrimu ir esate linkę megzti tarpkultūrinį dialogą, parašykite ieva.sinkeviciute@zmogui.lt

Projekto partneriai iš Lenkijos – Mobile Adventure Spolka Z Organiczona Odpowiedzialnoscia.

Projektas finansuojamas Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondo lėšomis.